Affärsdriven Design

Jag är en formgivare och Art Director med lång och bred erfarenhet från reklambyrå och egen verksamhet. Uppdragen har varit många och olika, men detaljhandel och småskalig livsmedelsproduktion går som en röd tråd genom min yrkeserfarenhet. Uppdrag där kopplingen mellan varumärkets gestaltning – som exempelvis en förpackning – och mätbara resultat är uppenbar.

Jag tycker om att arbeta med människor och företag som drivs av sin passion och en vilja att skapa kvalitet. Att arbeta nära dem som ”är” varumärket ger en djupare förståelse för hur varumärkets själ ska gestaltas och kommuniceras. För mig är det viktigt att gestaltningen, oavsett vad det handlar om, ska vara tydlig, enkel och formstark. Målet är givet, kommunikationen ska skapa resultat.

MITT ERBJUDANDE

Jag utvecklar grafiska koncept och identiteter och ser till att existerande identiteter får rätt gestaltning i allt jag producerar. Företagets namn eller storlek är av mindre betydelse, begränsningar inspirerar mig och blir en sporre att hitta en idé, en lösning som är kreativ, unik och anpassad till förutsättningarna. Mitt erbjudande är därför affärsdriven design.

Som Art Director och formgivare kan jag bidra med:

• Konceptutveckling samt utveckling av grafiska identiteter (med manualer)
• Grafisk design och formgivning och originalproduktion, som exempelvis annonser och trycksaker
• Förpackningsdesign och butiksexponering
• Fotoregi

Som produktions- och projektledare:

• Tidsplanering med budgetansvar av hela projektet
• Leverantörskontakt med inköp av grafisk produktion 

SMYCKESDESIGN

Sedan 2005 arbetar jag även som smyckesdesigner. Design Helena Berggren – smycken med enkel elegans, utvecklades som ett uttryck för mitt intresse för grafisk form. Konceptet består av berlocker, armband och örhängen i plexiglas och äkta silver. Smyckena säljs genom en egen webbshop.

Jag tar även fram specialdesignade smycken till företag och organisationer. Här erbjuder jag design av smycken som bygger på uppdragsgivarens identitet – som exempelvis den grafiska identiteten, företagets historia eller deras produkter. Smycken som kan fungera som give-aways, som gåvor till personal eller som säljbara produkter.

MED STÖD AV NÄTVERK

Genom åren har jag utvecklat ett kontaktnät som kan bidra med kompetens och funktioner utanför mina specialistområden.

VILL DU VETA MER?

Kontakta mig så kan jag berätta mer om mig och vad jag kan göra för er.

Helena Berggren
helena@designhelenaberggren.se
070-551 34 31